Slider
Image is not available
Slider

O nama

Nebojša Vučković

U jednom snu, sjedio sam noću duboko u šumi. Visoke, guste krošnje skrivale su nebo. Bilo je prohladno. U rukama sam držao bijeli list na kojem je pisalo svega nekoliko redova. U trenu kada sam opazio naslov list je počeo da gori. Moje ruke su ga zapalile. Pisalo je: ,,biografija’’. Lice mi je bilo osvjetljeno plamenom. Spustio sam list na zemlju. Predamnom je cijelu noć buktila prijatna vatra. Dok je grijala moje tijelo, primjetio sam razmaknute krošnje i nebrojeno zvijezda na noćnom nebu. Čulo se zvono. I glas…

Naše uloge nisu naša misija! Nisam siguran da li je moguće kvalitetno napisati svoju biografiju, iz više razloga. Rođen sam u nedjelju, 14.5.1978. godine u Podgorici. Sa četiri godine počeo sam se zanimati za temu samorazvoja. Mnogo tehnika sam disciplinovano sprovodio od svoje sedamnaeste godine i ni jedna mi nije mnogo značila. Prošao sam nekoliko treninga i seminara na temu samorazvoja. Upoznao sam nekoliko vrijednih i srodnih istraživača te teme. Bio sam istaknut student fiozofije, kada sam na samom kraju posljednje godine studija krahirao. Uslijed gotovo nepodnošljivog stresa koji mi se tada dogodio, odlučio da odem sa studija kako bih ozdravio svaki dio sebe. Kada sam ozdravio, nije mi više padalo na um da se vratim niti u jednu školu. Imao sam svoje uvide koji su mi pomogli da ozdravim. 

Cio dosadašnji život bio sam sjenkovita osoba, koja voli da je pritajena i istovremeno veoma angažovana u temama koje me zanimaju. Od 2006. samostalno i skupa sa prijateljem Petrom Perovićem organizujem i vodim brojne seminare i treninge samorazvoja, koje je do sada prošlo nekoliko stotina polaznika. Godinama radim sa ljudima grupno i individualno. Nemam učitelje. Učim od sebe i života. Djelim sa drugima uvide i pomažem im da steknu svoje. Moj glavni glasi: Jedan (čovjek) je svijet.

Kulminacija takvog života je djelo ,,Knjiga o Tebi’’. Trenutno radim na nekoliko novih projekata. Veoma me zabavljaju…